Landgut Engelsbach

Landgut Engelsbach ligt midden in Duitsland, op 500 km van Utrecht. En vakantiepark met bungalows 2-8 personen, een groepshuis voor 40 personen en een kleine camping. Een gezellig park met veel rust en ruimte, maar ook een plek van ontmoeting. Zo bieden we tijdens de zomer-, en kerstvakantie een aansprekend programma aan voor alle leeftijden.

In Thüringen gaan cultuur en natuur nog hand in hand gaan. Prachtige historische steden, zoals Erfurt (de hoofdstad van Thüringen), Gotha (met de grootste vroeg-barokken Schloss van Duitsland), Eisenach (bekend door Luther en Bach).

Maar ook kilometers wandelpaden door het prachtige natuurpark Thüringer Wald. Ideaal om te wandelen, te mountainbiken, in de winter ski- en langlaufmogelijkheden. Met andere woorden alles wat een vakantieomgeving nodig heeft.

Zomer 2022

Sinds 2008 werken we in Engelsbach met het thema relatie met God en relatie met mensen. God en onze medemens staan centraal. Al die jaren mochten we mensen een plek bieden om vakantie te vieren, of groepen, kerken, gemeentes, families een mogelijkheid geven, om samen tijd door te brengen. In 2015 mochten we een groep asielzoekers een tijdelijk thuis bieden. En ten tijde van Corona hebben we mensen een plek geboden, die in verband met hun werk, tijdelijk in Thüringen verbleven.

En nu met de oorlog in de Oekraïne, zoeken veel vluchtelingen een veilige plek.

Wij voelen ons geroepen om ons park daarvoor ter beschikking te stellen. Hoelang deze noodsituatie gaat duren weet niemand, daarom hebben we besloten, ons park tijdelijk te sluiten voor vakantiegasten en ons te richten op onze diaconale roeping. We hopen dat u/jullie dit zullen begrijpen.

Voor u/jullie is dit misschien een teleurstelling. We hopen dat u een goed alternatief weet te vinden.

We vragen uw gebed en ondersteuning voor ons werk, en wij hopen u in de toekomst weer ontvangen op ons park.

Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan.