Deze website houdt statistieken van uw bezoek bij. Wij gebruiken hiervoor Google Analytics, maar zonder persoonlijke gegevens door te geven. Geef hier uw keuze aan:
Toestaan Eén keer toestaan Blokkeren

Camping Tikvah

Unieke en gezellige familiecamping gelegen op de Drentse Hooglanden. Extreem grote plekken (120-250 m2). Vanaf de camping loopt u het bos in en naar heide met zandverstuivingen. Geschikt voor jong en oud!

Camping Tikvah is een schitterend gelegen en gezellige gezinscamping op de Drentse Hooglanden. Er is luxe sanitair en vanaf de camping loopt u direct het bos in. Daarachter ligt een schitterende heide. Er zijn extreem grote plaatsen (120-250 m2) met mooi uitzicht. Water, riolering en gratis WIFI is op de plek aanwezig. De camping is geschikt voor jong en oud. Er zijn skelters, er is een chillroom, sportveld en de kerkdiensten spelen in op jongeren. Ook is er de mogelijkheid tot het maken van een kampvuur. Wij verhuren ook een luxe vakantiehuis, een boerderij-appartement, kamers en een kleine groepsaccommodatie (ca. 9 p).Vanaf onze camping loopt u via het bos direct naar ’Het Groote Zand’. Dit is een uitgestrekt natuurreservaat met heide en zandverstuivingen. Op 300 meter ligt de uitgestrekte boswachterij Hooghalen en hier bevindt zich ook het voormalige kamp Westerbork. Ons sanitairgebouw is nieuw en luxe en er is ook een kleine groepsaccommodatie. Vanaf onze camping heeft u vrij uitzicht op landerijen en bossen. Voor de camping loopt een fietspad wat aansluit op een uitgebreid netwerk van fietspaden. Onze camping ligt op 2 kilometer van het dorpje Hooghalen, 9 km ten zuiden van Assen.

Tikvah is een hebreeuws woord en betekent ’Hoop’. Wij hebben deze naam niet toevallig gekozen want onze camping ligt niet ver van het herinneringscentrum van het voormalige kamp Westerbork. In de boerderij op het terrein woont de familie Schaap, de oprichters van het werk van stichting Petach Tikvah (www.petachtikvah.org). Dit werk wordt gedragen door vele christelijke en Joodse vrienden en zet zich in voor hoop en hulp voor Joden, onder andere in Oost-Europa. Op de boerderij zijn er iedere week diensten. Ook worden er vanaf de camping rondleidingen georganiseerd naar het voormalig kampterrein en het herinneringscentrum. Meer informatie of nog vragen? Neem gerust contact met ons op.

Voor kinderen en jeugd is er een speel- en chillroom.

Voorzieningen op de camping

  • Grote plaatsen (120-250 m2) met comfort: wateraansluiting & riolering aanwezig
  • Modern en luxe sanitair voorzien van vloerverwarming
  • Gratis WIFI op elke plek!
  • Wasmachine
  • Babyruimte
  • Voor de kinderen: skelters, schommel,trampoline, tafeltennis, voetbal, kampvuur en verder zijn er in de omgeving tal van leuke activiteiten te beleven.
  • Schoon zwemwater in het bos en viswater bevindt zich een half uur fietsen vanaf de camping.
  • Recreatieruimte
  • Apart speel – en chillhonk voor jongeren met tafeltennis, voetbaltafel enz.
  • Sportterrein